Учениците ни на IT състезание в гр. Девин

Национално състезание „Аз мога – тук и сега“ по Информационни технологии, информатика и визуални изкуства се проведе в град Девин. Учениците от Духовно училище – гр. Момчилград участваха в състезанието с ръководител г-н Али Халил. Мероприятието се проведе в рамките на два дни (19 и 21 април), като направленията, в които учениците се състезаваха, бяха „Презентация“, „Видеоклипове“, „Графичен дизайн“, „Програмиране“, „Фотография“, „Редизайн на уеб-сайтове с Photoshop“ и „Frontend Development“.

  1. Надпреварата бе голяма, ученици от цялата страна се съревноваваха и благодарение на своите знания и наставленията на водещите групите, те успяха да усвоят сложните методи на технологиите. За всяка категория отговаряше жури, което определи и крайните ТОП 10 участници, открояващи се с най-добри знания. Възпитаниците от Духовно училище се състезаваха в две направления: „Програмиране“ и „Презентация“. Алпер Еминефенди от VIII клас се класира в ТОП 10 и спечели 8-мо място в категория „Програмиране“, а Мустафа Инузов от XII клас – 15-то място в същата категория, в която участваха 44 състезатели. В категория „Презентация“ се състезаваха Билял Ярмаджъ и Метко Фетов от X клас, които заеха 16-то и 26-то място от 144 участници.

  2. Състезанието е единственото по рода си с това, че участниците във всички направления научават, обсъждат и разработват поставените задачи само на място повреме на състезателния ден. Учениците се изправят пред истинско предизвикателство в силно конкурентни условия, за да демонстрират уменията си за работа с компютърно базирани технологии и да реализират проекти от творчески характер.След програмата учениците посетиха и други интересни места като Пампорово, връх „Снежанка“ и пещерата „Дяволско гърло“. С пожелание за много бъдещи успехи!


22 преглеждания0 коментари

Последни публикации

Виж всички

„Ако сте раздразнени от всяко триене, как ще бъдете излъскани? " - Mevlânâ